Graadmeters

Wie had ooit gedacht dat mijn lijf een graadmeter zou worden en niet mijn hoofd. Angsten zijn makkelijk over te nemen. Generaties aan angsten lopen familielijnen door. Mijzelf afvragen of ik werkelijk bang ben, zo ja waarvoor dan eigenlijk? Helpt me om te realiseren dat in sommige angsten iets anders verscholen ligt. Het onbewust conformeren aan waarden die je omgeving meedraagt. Een behoefte aan waardering, die je uitlokt door het tegenovergestelde van je angst te doen. Al met al. Niet alles is altijd wat het is. En dat ontdekken maakt mijn leven zoveel mooier. Omdat jullie zo vaak de tijd en moeite nemen om mij te laten weten wat mijn woorden voor je doen, deel ik. Het maakt mij dankbaar en nederig. Tevens zou het mooi zijn als allemaal zouden beseffen hoeveel we gemeen hebben met elkaar. ❤