Note to myself

Note to myself. Het is het cruciale moment van drie maanden. Het lukt gemiddeld drie maanden om iets vol te houden wat niet werkt als de situatie onveranderd blijft. Je kunt niet veel langer iets rekken in je houding, denken en gedrag zonder dat het effect gaat hebben op je voelen en je energie. En als je langdurig verzet pleegt tegen iets dan ontloop je anders. Tot je moe gestreden bent en kiest om toch maar dat aan te gaan wat je wilde omzeilen. Dit inzien, zijn de meest waardevolle momenten. Ze geven je de kans om te groeien. Het kan ook enkel als je zelf van binnen voelt dat het niet meer anders kan. Hoe vaak je omgeving het al gezegd heeft. Ze hebben gesproken tegen dovemansoren. Niet omdat je niet wilt luisteren, maar omdat je overlevingsstrategieen en je afweermechsnisme dan sterker zijn. Tot je besluit ze los te laten. En de angst die voor de deur staat binnen te laten.